Het gesprek starten over duurzaamheid?

We kennen ze allemaal, de collega’s in je organisatie die ‘het duurzaamheidslicht’ nog niet hebben gezien. De managers die niet inzien dat een toekomst per definitie duurzaam zou moeten zijn. Juist hen heb je hard nodig om je bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering te veranderen. Op weg naar een mooie toekomst. Hoe ga je het gesprek aan met je sceptische collega’s, zonder zelf een klimaatdrammer te worden? Collega Keswin Corporaal sloeg de handen ineen met Arjen Struijk van Climate Neutral Group en geeft je tips om het gesprek over duurzaamheid te starten.

Luister écht naar elkaar

Sta bewust even stil bij jezelf voordat je het gesprek ingaat. Hoewel deze tip geen onderdeel is van de conversatie, is hij allesbepalend voor de uitkomst. We zijn allemaal mensen en dat betekent dat we een gesprek zelden als een onbeschreven blad ingaan. Bewustwording van hoe jij in de wedstrijd zit – en dat ook erkennen – creëert meer ruimte voor de ander. De ingang bepaalt de uitgang.

Luister en verplaats je in de positie van de ander. Pas dan kom je tot een open dialoog. In de praktijk zien we dat mensen het ‘op hoofdlijnen’ wel eens zijn over het feit dát er iets moet gebeuren. Er zijn inmiddels nog weinig klimaatontkenners – gelukkig maar. Het schuurt meestal bij de invulling van wát er moet gebeuren. Vaak blijken andere agenda’s, belangen en prikkels ook een rol te spelen. Als je echt verder wilt met duurzaamheid, moet dit allemaal op tafel komen. Geef mensen dan ook de ruimte om hun perspectief te delen: welke knelpunten, hindernissen en oplossingen zien ze?

Duurzaamheid blauw - Tip 1-min

Een ongemakkelijk gesprek

Daarom beginnen wij bij Been Management Consulting de meeste trajecten met 1-op-1 interviews, zodat er maximaal ruimte is om te luisteren. Zo voelt elke betrokkene zich gehoord en erkend. Ga daarbij het ongemakkelijke gesprek niet uit de weg. Benoem de problemen.

Zo vormde bij een opdracht van Climate Neutral Group de privéjet van de opdrachtgever een enorme sta-in-de-weg voor CO2-reductie. Het werd een symbool voor alles. Maar moet je niks meer aan duurzaamheid doen omdat je dat vliegtuig hebt? Hoe groot ís het probleem eigenlijk? We hebben toen een CO2-voetafdruk gemaakt, en ja: de privéjet was zichtbaar. Natuurlijk zijn we meteen gestart met het compenseren van de uitstoot ervan. Daarna konden we door met de vervolgstappen.

Kortom, benoem problemen, maar fixeer je er niet op. Kijk ook naar het grotere plaatje en kom in actie.

Een goed gesprek over duurzaamheid starten?

Meer inspiratie voor een goed gesprek over duurzaamheid? Keswin en Arjen geven je hier meer tips.

 

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »