Energy Talks

Laat je inspireren door de verhalen van anderen

 

 

Een duurzame energievoorziening. Misschien wel dé uitdaging van de eeuw. Wat kunnen we leren van de verhalen van anderen in de energietransitie? Luister naar de podcastserie Energy Talks.

Miranda Berkhof Energy Talks

Miranda Berkhof, (voormalig) CEO Zelfstroom

Zelfstroom is de grootste partij op het gebied van lease en verhuur van zonnepanelen in Nederland. CEO Miranda Berkhof, voorheen Wehkamp en McKinsey vertelt over de rol van Zelfstroom in de energietransitie. Wat drijft haar en Zelfstroom? En wat is de rol van subsidies voor het bedrijf? Ook blikt ze terug op het energie event van Been Management Consulting.

 

Ruud Koornstra Energy Talks

Ruud Koornstra, voorzitter RvB Smart Climate Opportunities

Ondernemerschap, politiek, duurzaamheid. Ruud Koornstra weet er alles van, uit eigen ervaring. In verschillende rollen brengt hij vernieuwers en beleidsmakers bij elkaar. Zo is hij voorzitter van Smart Climate Opportunities, een stichting die organisaties wil helpen verduurzamen via serious gaming en trainingen. Wat drijft hem om zich in te blijven zetten voor de energietransitie? Wat is zijn missie in het leven? En hoe kijkt hij terug op het energie event van Been Management Consulting?

 

Energy Talks 1

Rob Rietveld, Algemeen directeur NPBO

Het NPBO is het Nederlands Platform Burgerparticipatie en Overheidsbeleid. Directeur Rob Rietveld vertelt over de rol van burgers in de energietransitie. Hoe kunnen zij meebeslissen, niet alleen meepraten? Ook blikt hij terug op het energie event van Been Management Consulting.

 

Roebyem Anders Energy Talks

Roebyem Anders, CEO Sungevity

Roebyem Anders is al vele jaren bezig met duurzame energie en is daarin heel bevlogen. In 2012 was ze medeoprichter van Zonline, en dit zonnepanelenbedrijf fuseerde een paar jaar later met Sungevity uit Californië. Waarom onderkennen we de rol van emoties onvoldoende in de energietransitie? Hoe kunnen we van zonnepanelen kopen en installeren een prettige ervaring maken? Hoe bereik je nieuwe klantgroepen? 

Lees ook haar verhaal in ons inspiratieboek over Systemic Change.

 

Energy Talks 2

Erik Pool, Ministerie Infrastructuur & Waterstaat

Erik vertelt over zijn rol als Directeur Participatie bij het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Daarnaast is hij schrijver en expert op het vlak van dialoog. Zijn rol is de overheid en burgers helpen, zodat belanghebbenden en beleidsmakers goed met elkaar communiceren. Hoe betrekken we burgers bij de energietransitie?

 

Patrick van der Meulen

Patrick van der Meulen, CEO Soly

Soly wil goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie mogelijk maken via zonnepanelen. Directeur en oprichter Patrick van der Meulen vertelt over de rol van het bedrijf in de energietransitie. Wat betekent het om een B Corp te zijn? En wat zijn tips voor andere jonge ondernemers die willen bijdragen aan de toekomst?

 

Energy Talks 4

Ruben Dijkstra, Directeur Offshore Wind Eneco

Ruben Dijkstra werkt zijn hele werkzame leven in de energiesector is nu Directeur Offshore Wind van Eneco. Hoe kijkt hij naar de energietransitie? Wat is de rol van Eneco daarin? Hoe kijkt hij naar de prijsontwikkeling van offshore wind? Hoe kan dat rendabel blijven zonder subsidies?

 

Lees ook zijn verhaal uit ons inspiratieboek over Systemic Change.

Energy Talks 5

Arthur Wylick, voorzitter NEDU

Arthur van Wylick is ondernemer in de energiesector. Hij is ook voorzitter van de NEDU, het verbindend (data)platform van de Nederlandse energiesector. Hoe kijkt hij naar de energiesector? Welke kansen ziet hij voor ondernemingen in de sector? En hoe kijkt hij naar het grotere plaatje: de energietransitie?

 

Energy Talks 3

Jos Keurentjes, Universiteit Twente

Prof.dr.ir. Jos Keurentjes is programmadirecteur Energy Innovation aan de Universiteit Twente. Dit is een nieuwe functie met de focus op energietransitie. Welke technologische kansen en ontwikkelingen ziet hij om CO2 te kunnen opslaan en bewaren? Hoeveel geld zal er nodig zijn om een systeemverandering te bewerkstelligen? (Hint: het zal eerder miljarden dan miljoenen kosten).

 

"Wil jij doorpakken met de energietransitie?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes en email naar: roel.beentjes@beenmc.com.

corona-consultancy-Roel-Beentjes-Been-Management-Consulting-web