Sofie Snoek over haar start bij Been Management Consulting

In het eerste coronajaar kondigde Been Management Consulting een strategische wijziging aan: de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden stapsgewijs leidend in al het werk dat we doen. Om die duurzame missie te verstevigen, verwelkomden we Sofie Snoek. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren?

Om te beginnen. Wat heb je tot nu toe bij Been gedaan?

“Naast mijn commerciële opdracht bij een internationale farmaceut werk ik ook aan een non-profit klus. Hierbij helpen we een startende ondernemer die de wijn-business eerlijker wil maken. Samen met haar gaan we een duurzame ‘B Impact Assessment doen‘, ook wel bekend als de BIA. Dit is een belangrijke nulmeting voor werken aan de Sustainable Development Goals.”

Hoe wil jij je bij Been ontwikkelen?

“Ik wil mij verder ontwikkelen als duurzaamheidsexpert. Het uitvoeren van zo’n BIA vind ik dus heel leerzaam. En daarbij hoort natuurlijk ook het leren én direct toepassen van change management.”

Waarom koos je ervoor bij Been te gaan werken?

“In mijn vorige baan bij een NGO hielp ik de bouwsector met verduurzamen. Ik was en ben benieuw hoe andere sectoren te werk gaan op het gebied van duurzaamheid, dus de bredere oriëntatie van Been is voor mij belangrijk.”

 

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen?

“Omdat ik voor het eerst voor een commercieel bedrijf werk, is er ook voor het eerst meer focus op ‘de cijfers’. Tegelijkertijd maakt Been ruimte voor non-project opdrachten, zoals met de startende ondernemer die de wijnwereld eerlijker wil maken. Die wisselwerking maakt mijn werk interessant.”

Heb je nog een sollicitatietip?

“Vraag tijdens je sollicitatiegesprek ook zelf door op wat er wordt gezegd. De mensen hier zijn enthousiast en vertellen je graag meer. Zo leer je de organisatie goed kennen.”

Wist je dat we nog meer versterking zoeken? Bekijk het vacatureoverzicht op onze werken-bij-pagina.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner adviesbureau. Best een overgang. Hoog tijd om bij te praten:…

Lees verder »

NOW partners Ecosystem

Announcing a new Alliance: Been Management Consulting + NOW Partners

Scaling up business for good Been Management Consulting and NOW Partners launch a new alliance to support companies in their transitions towards regenerative value creation – doing well by doing good. The two advisory groups…

Lees verder »

Onze impact in 2021

Maart is BCorp maand en dit jaar is het thema #BehindtheB. Elke BCorp geeft dus een kijkje achter de schermen. Als BCorp beloof je ook dat je elk jaar verantwoording aflegt aan een bredere groep…

Lees verder »