TRANSFORMATIE

Mobiliseer je organisatie.

Jouw reis gaat verder en dieper dan je gewend bent. Het DNA van je bedrijf moet veranderen. Maar hoe krijg je mensen mee op deze spannende expeditie? En hoe versnel je het tempo van deze transformatie? Wij helpen jouw organisatie te mobiliseren.

Hoe helpen we jouw organisatie te mobiliseren?

Start een Better Business programma

Een programma om je organisatie mee te nemen op je uitdagende expeditie.

Versterk je team

Leidinggevenden en teams die het beste in elkaar naar boven halen.

Meer transformatieprogramma's

Wat je uitdaging ook is, wij begeleiden elke transformatie met 'hoofd' en 'hart'.

Start een Better Business programma 

Je weet waar je naartoe wilt. Nu is het tijd om je mensen mee op reis te nemen richting een 'better business'. Hoe krijg je dit in het DNA van je bedrijf? We gaan als eerst aan de slag met de groep leiders die de weg vrijmaakt voor anderen. Dan betrekken we alle medewerkers. Met een uitgekiend programma motiveren we hen steeds de volgende stap te zetten. Samen gaan we voor de top!

Transformatie

1. Verken het terrein

Wie zijn de leidinggevenden die graag voorop lopen in deze transformatie? Dat zijn je verkenners. Samen met hen ontwikkelen we een Routekaart per Afdeling. Wat moet er grofweg gebeuren in de verschillende bedrijfsonderdelen om de reis tot een goed einde te brengen?

2. Betrek de hele organisatie

De volgende stap? Alle medewerkers mee op missie nemen, via een serie Better Business Bootcamps. Daarin gaan we samen met je medewerkers alle producten, diensten en operaties langs. En stellen we ons steeds vraag: hoe past dit bij onze nieuwe visie?

Bereid je maar voor op de hoeveelheid energie en ideeën die daar loskomt. Samen vertalen we alles naar concrete veranderingen en starten we de implementatie.

pexels-belle-co-1000445

3. Verander het gedrag

Het kan moeilijk zijn gemotiveerd te blijven tijdens een lange reis. We weten uit ervaring hoe je een groep kunt blijven motiveren en stimuleren. We geven een boost via inspiratie-workshops met toonaangevende bedrijven die als voorbeeld kunnen dienen. Hoe heeft een bedrijf als DSM, Interface of Auping de omslag gemaakt van traditioneel naar duurzaam en sociaal ondernemen?

Ook richten we ons op gedragsveranderingen, via zogenaamde Micro-Actions. Dat zijn kleine gebaren, waarmee je elke dag een stap zet in de goede richting. Denk aan een warme-truien-dag, een vrijwilligersactie voor het hele bedrijf, een C02-dashboard, meatless monday in de bedrijfskantine. Alle stappen helpen.

4. Vier de mijlpalen

Hoe weet je eigenlijk hoe ver je bent in de reis? Samen meten we jouw financiële en niet-financiële doelen; dit noemen we Holistisch Performance Management. Je kunt er hier meer over lezen.

Vier ook de Mijlpalen met je team. Een mooie manier om leiderschap te tonen, leermomenten te delen en  successen te vieren. Zo waardeer je en motiveer je collega's die bijdragen aan deze transformatie.

Versterk je team

Jouw reis wordt niet makkelijk en je moet op elkaar kunnen vertrouwen. Daarom is het belangrijk om samen een goed team te vormen en elkaar aan te vullen. Dat noemen we Leadership & Team Development. Wij brengen de sterke punten van je leiders en je teams in kaart via de gerenommeerde CliftonStrengths methode. Natuurlijk gaan we ook met elkaar in gesprek. Welke sterke punten helpen je om deze missie samen te volbrengen?

Ook helpen we een Betekenisvolle Dialoog aan te gaan over de nieuwe missie. Wat betekent deze reis voor jou? Hoe wil jij daaraan bijdragen? Waar kijk je naar uit? Zo creëren we vertrouwen en teamspirit voor deze spannende expeditie.

pexels-victor-freitas-772665

Meer transformatieprogramma's

Wat voor reis je ook gaat maken, groot of klein, onze aanpak is altijd top-down en bottom-up. Top-down stellen we met het management de kaders en geven we de richting aan. Bottom-up, vanuit de medewerkers, komt de invulling: het 'hoe'. Zo stimuleren we autonomie bij medewerkers en leiderschap bij leidinggevenden. En zo groeit ook het zelflerende vermogen van de organisatie.

Daarnaast geloven we in het opknippen van de verandering in kleine stappen. Immers, de meeste mensen rennen niet vanuit het niets een marathon. Door doelgericht en beetje-bij-beetje te ontwikkelen, wordt verandering vanzelf een gewoonte. Bovendien vergroot je zo het aanpassingsvermogen van medewerkers voor toekomstige veranderingen. Zo blijft je organisatie fit.

pexels-abhiram-prakash-915972

Transformeren met hoofd, hart en ziel

Bij Been Management Consulting werken we met het transformatiemodel, waarbij we de visie als uitgangspunt nemen. We gebruiken daarbij de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties altijd als kompas. Vervolgens analyseren we samen de bedrijfsmatige kant (organisatiestructuur, besturing, prestatiemanagement, en rollen & verantwoordelijkheden) en de menselijk kant (leiderschap, cultuur & gedrag, leren & ontwikkelen).

Head Heart

Cases

Laat je inspireren door onze cases. Hoe hebben wij onze opdrachtgevers geholpen met hun transformaties?

KOGA bikes

KOGA

De vraag naar (elektrische) KOGA-fietsen is enorm gestegen. KOGA kan de vraag met moeite bijbenen. Tijd voor een performance boost! Hoe hebben we geholpen om prestaties te verbeteren?

Lees verder

Huhtamaki

Huhtamaki wil volledig duurzame voedselverpakkingen leveren. Haar Fiber Technology Center speelt een belangrijke rol in deze transformatie. Hoe hebben we geholpen?

Lees verder

Farmaceutisch bedrijf

Een farmaceutisch bedrijf wil de omslag maken richting waardegedreven zorg. Hoe kan het deze ambities waarmaken? Waarom niet met een eigen consultancy-afdeling?

Lees verder
dialyse ziekenhuis

Dialyse ziekenhuis en biotech bedrijf

Een dialyse-ziekenhuis met meerdere klinieken en een biotech bedrijf slaan de handen ineen voor dialyse-zorg. Hoe kunnen we het leven van (nier)patiënten verbeteren?

Lees verder

Farmaceutisch bedrijf

Een toonaangevend farmaceutisch bedrijf wil verder gaan dan het leveren van medicatie. Hoe kunnen we strategisch samenwerken voor waarde-gedreven zorg?

Lees verder
Wind power at sea

Offshore contractor

Een offshore contractor wil van de olie & gas industrie naar de wind energie overstappen. Wij hielpen hen om deze transitie te versnellen.

Lees verder

"Wil jij jouw mensen mee krijgen richting een Better Business?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes via 06-2099 6753, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes