TOEKOMST­BESTENDIG TRANSFORMEREN.

Systemic change is nodig. Nu.

 

Veel bedrijven laten prachtige kansen liggen. Doodzonde! Waar we het over hebben? Groei en waardecreatie door impact te maken binnen je organisatie en in de samenleving.

Wij zijn er 100% van overtuigd dat ook jouw bedrijf het verschil kan maken op thema's als klimaat, gezondheid en eerlijke handel. Daarmee draag je bij aan een betere wereld én bouw je aan je bestaansrecht voor de toekomst.

 

Kies voor toekomstbestendig transformeren

Doing good is great for business

Verbeterde visie op groei en continuïteit.

Grotere medewerkers­betrokkenheid

Boost de betrokkenheid en prestaties van je medewerkers.

Voorsprong in de markt

Verbetert je concurrentiekracht, innovatiepower en reputatie.

Transformeren met hoofd, hart én ziel

Het vertalen van een bedrijfsstrategie naar een aanpak voor transformatie – dat is de kern van het transformatiewerk dat Been Management Consulting doet. Wij doen dit aan de hand van ons transformatiemodel, waarbij de bedrijfsvisie en strategie het uitgangspunt zijn.

Op basis hiervan analyseren we samen met jou als opdrachtgever zowel de bedrijfsmatige kant (organisatiestructuur, besturing, prestatiemanagement en rollen en verantwoordelijkheden) als de menselijke kant (leiderschap, cultuur en gedrag, leren en medewerker ontwikkeling).

  • We leggen de bedrijfskundige kant onder de loep
  • Dat combineren we met de menselijke kant van veranderen
  • Wij geloven dat het de mensen in de organisatie zijn, die de prestaties leveren en de strategie realiseren
Head Heart

Werkwijze Toekomstbestendig transformeren

 

Transformatie is in principe van A naar B. Maar hoe dan?

Onze aanpak om daadwerkelijk te transformeren naar de gewenste organisatie is maatwerk. Hoe we precies aan de slag gaan hangt af van de prioriteiten, de bedrijfscultuur en de ‘gap’ naar aanleiding van onze analyse. Tegelijkertijd hebben wij twee vaste elementen die elke keer terugkomen in onze transformatie-aanpak.

Elementen waarin wij geloven: Top-down én bottom-up en opbreken in kleine stappen.

Top-down én bottom-up

Ten eerste is onze aanpak altijd top-down én bottom-up. Topdown stellen we met het management de kaders, zetten we een visie en strategie neer, benoemen we verantwoordelijkheden en geven we richting. Medewerkers moeten weten waar ze naartoe moeten, waarom dit de richting is en wat er van hen wordt verwacht. Bottom-up, vanuit de medewerkers, komt de invulling hiervan. Zij bepalen de ‘hoe’. Door deze aanpak stimuleren wij autonomie bij de medewerkers en leiderschap bij leidinggevenden. Op die manier groeit het zelflerend vermogen van de organisatie.

pexels-infinity-adventure-nepal-5166774

Opbreken in kleine stappen

Het tweede element dat altijd in onze aanpak terugkomt, is het opbreken van verandering in kleine stappen. De meeste mensen rennen immers ook niet uit het niets een marathon. Door doelgericht en gefocust beetje bij beetje te groeien en ontwikkelen wordt een verandering vanzelf een nieuwe gewoonte. Tegelijkertijd zorg je er zo voor dat het aanpassende vermogen van medewerkers voor toekomstige veranderingen vergroot.

Ook deze organisaties kozen voor toekomstbestendig transformeren

Cases

Laat je inspireren door onze cases. Hoe hebben wij onze opdrachtgevers ondersteund om toekomstbestendig te transformeren?

KOGA bikes

KOGA

De vraag naar (elektrische) KOGA-fietsen is enorm gestegen. KOGA kan de vraag met moeite bijbenen. Tijd voor een performance boost! Hoe hebben we geholpen om prestaties te verbeteren?

Lees verder

Huhtamaki

Huhtamaki wil volledig duurzame voedselverpakkingen leveren. Haar Fiber Technology Center speelt een belangrijke rol in deze transformatie. Hoe hebben we geholpen?

Lees verder

Farmaceutisch bedrijf

Een farmaceutisch bedrijf wil de omslag maken richting waardegedreven zorg. Hoe kan het deze ambities waarmaken? Waarom niet met een eigen consultancy-afdeling?

Lees verder
dialyse ziekenhuis

Dialyse ziekenhuis en biotech bedrijf

Een dialyse-ziekenhuis met meerdere klinieken en een biotech bedrijf slaan de handen ineen voor dialyse-zorg. Hoe kunnen we het leven van (nier)patiënten verbeteren?

Lees verder

Farmaceutisch bedrijf

Een toonaangevend farmaceutisch bedrijf wil verder gaan dan het leveren van medicatie. Hoe kunnen we strategisch samenwerken voor waarde-gedreven zorg?

Lees verder
Wind power at sea

Offshore contractor

Een offshore contractor wil van de olie & gas industrie naar de wind energie overstappen. Wij hielpen hen om deze transitie te versnellen.

Lees verder

"Wil je stappen maken en aan de slag met toekomstbestendig transformeren?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes via 06-2099 6753, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting