STRATEGISCHE BESTURING.

Strategie is nog niet het begin van implementatie

 

Het is zonde als je duurzame, strategische doelen hebt, terwijl je ze niet kunt behalen. Of dat het eindeloos duurt. De inzet van personeel en middelen is kostbaar.

Hoe maak je de vertaalslag van vaak conceptuele en vage langetermijnambities naar concrete, tastbare doelen voor de middellange en korte termijn? Denk bijvoorbeeld aan het definiëren van doelen en prestatie-indicatoren, en ook aan het bepalen en besturen van het projectenportfolio.

Welk organisatiemodel past bij de gestelde ambities? En hoe versterk je de executiekracht van de organisatie?

Realiseer je doelen, kies voor strategische besturing

Een concreet stappenplan

Maak de vertaalslag van vage langetermijnambities naar concrete, tastbare doelen.

Passende organisatie-inrichting

Richt de organisatie zo in dat de structuur past bij de gestelde ambities.

Verbinding strategie executie

Creëer samenhang tussen de strategische agenda & doelstellingen en de dagelijkse gang van zaken.

Strategische besturing

Versnel strategie executie met het inzichtelijk maken van ieders individuele bijdrage aan het grote geheel.

Denk aan het lopen van een marathon. Dat doe je niet zomaar, het vergt een uitgekiend voorbereidingsproces. De eerste training is misschien wel een wandeling. Je kunt je nog moeilijk voorstellen hoe je ooit de volledige marathon gaat voltooien. Je ziet het pad nog niet voor je, laat staan de finish. Strategische besturing gaat over het stap voor stap dichterbij halen van doelen die nog ver weg liggen. Door ze te concretiseren, door ze kleiner en realistisch te maken.

Been Management Consulting gebruikt een combinatie van bewezen, internationaal bekende methodes en onze eigen visie op succesvol veranderen.

arnaud-mesureur-7EqQ1s3wIAI-unsplash_adobespark

Werkwijze Strategische besturing

Onze aanpak begint bij de ‘WE’, de medewerkers van jouw organisatie. Samen werken we de strategie uit, want co-creatie zorgt voor eigenaarschap en enthousiasme.

Samen maken we een strategiekaart. Deze beproefde methode van Kaplan & Norton ligt in het verlengde van de bekende business balanced scorecard.

De strategiekaart gebruik je om jouw strategie visueel aantrekkelijk te maken. Zo breng je doelen, prestatie-indicatoren en projecten op een eenvoudige en overtuigende manier samen.

Het is de solide start voor een succesvolle strategie.

expedition

Ook deze organisaties kozen voor strategische besturing

Cases

Laat je inspireren door onze cases. Hoe hebben wij onze klanten ondersteund bij het duurzaam besturen?

transdev groep

Transdev

Openbaar vervoerbedrijf Transdev Nederland wil overstappen op 100% elektrisch vervoer. Het vraagt ons de belangrijkste spelers in de keten aan tafel te brengen. Kan er zo een coalitie voor verandering ontstaan?

ERIKS

Let’s make industry work better. That’s what industrial service providers ERIKS stands for. The specialized company serves various industrial companies across the globe. How can it accelerate its H2 innovations?

Made with Maude

Ondernemer Maud Kleuskens geeft met haar start up Made with Maude vrouwelijke wijnmakers een podium. Hoe heeft Been Management Consulting haar bedrijf geholpen?

Össur

Össur is een internationaal bedrijf voor niet-invasieve orthopedische producten. Het bedrijf groeit snel en de Finance afdeling moet zich hierop aanpassen, maar hoe?

Nederlands Astmacentrum Davos

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) is er voor mensen die baat hebben bij een alpine hoogtegebied, zoals patiënten met ernstig astma. Na een roerige periode was het tijd om weer vooruit te kijken.

Farmaceutisch bedrijf

Een farmaceutisch bedrijf wil de omslag maken richting waardegedreven zorg. Hoe kan het deze ambities waarmaken? Waarom niet met een eigen consultancy-afdeling?

"Wil je stappen maken, aan de slag met strategische besturing en echt het verschil maken?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes via 06-20 99 67 53, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting