STRATEGIE

Bepaal je strategie. 

 

Jij hebt een droom. Je wilt je bedrijf toekomstbestendig maken. Maar wel op een manier die bijdraagt aan een betere wereld. Hoe zet je jouw visie om in uitvoerbare plannen? Wij helpen jou met je strategie.

Hoe helpen we jouw strategie bepalen?

Bepaal je bestemming

Een heldere visie die jou en je team energie en focus geeft.

Vind partners

Inspiratie en hulp van bedrijven met een vergelijkbare ambitie.

Plan je reis

Een goede voorbereiding en planning voor jouw expeditie.

Bepaal je bestemming

We helpen jou en je team om tot een nieuwe visie te komen. Eentje die inspireert en die jullie aanzet tot actie. We helpen die droombestemming vervolgens concreet te maken met een Strategy Mapping sessie. Wat is jullie stip op de horizon? En wat heb je nodig om daar te komen?

Samen verkennen we nieuwe, duurzame business modellen. Bedrijfsmodellen die bijdragen aan een betere wereld. Zo maken we samen een Business Model Canvas, waarin de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn opgenomen. Hoe ga jij impact maken met jouw bedrijf?

Bepaal je bestemming

Vind partners

Laat de ervaringen van anderen jouw reis inspireren. Wij organiseren Inspiratiesessies met pioniers die al succesvol zijn overgestapt naar een toekomstbestendig business model voor een betere wereld. Hoe zijn zij gestart? En waar liepen ze tegenaan?

Je komt er al gauw achter dat je zo'n Systemic Change niet alleen kunt. We helpen je de Dialoog hierover aan te gaan met stakeholders in jouw ecosysteem. Tegen welke problemen lopen jullie aan? Kunnen we samen oplossingen vinden?

Ook helpen we je gelijkgestemde partners te vinden om een Coalitie voor Verandering mee te bouwen. Het werken in een coalitie vergroot jouw invloed, impact en kansen op succes. Wij brengen partijen samen die op elkaars sterke punten en nieuwe inzichten kunnen bouwen. Binnen en buiten jouw ecosysteem. Want alleen samen bereik je voldoende kritieke massa voor verandering. 

Foto website kajaks (2048 X 1367)

Plan je reis

Je weet waar je naartoe wilt met je bedrijf. We helpen je om deze reis voor te bereiden. Een Duurzaamheidsnulmeting van een gerenommeerd instituut helpt daarbij. Een goed voorbeeld van zo'n nulmeting is de Benefit Impact Asessment van B Corp.

Of bepaal je samen met je stakeholders welke sociale, milieu en governance onderwerpen het meest belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Dat noemen we een Materiality Assessment. Zo krijg je een concreet startpunt voor je reis en weet je waar je het meeste positieve impact kunt maken.

We helpen je ook om de Business Case voor je transformatie te ontwikkelen. Wat voor investeringen zijn er nodig? En hoe telt dat allemaal op? Ook helpen we je de reis op te delen in concrete en haalbare projecten: een goede Roadmap. Zodat je goed voorbereid start aan jouw avontuur.

Lets change the system

De SDGs als kompas

De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties moeten de wereld in 2030 voor iedereen een betere en duurzamere plek maken. Wij gebruiken deze ontwikkelingsdoelen altijd in ons werk. Dat doen we door onze opdrachtgevers te helpen bepalen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan deze doelen. En hoe duurzaamheid kunnen inbedden in hun organisatie en bedrijfsvoering. Zo gebruiken we de SDGs als kompas voor onze expedities.

Lees hier meer over de SDGs.

SDG-consultants-been-management-consultant

Cases

Laat je inspireren door onze case stories. Hoe hebben wij deze opdrachtgevers geholpen hun strategie te vormen?

transdev groep

Transdev

Openbaar vervoerbedrijf Transdev Nederland wil overstappen op 100% elektrisch vervoer. Het vraagt ons de belangrijkste spelers in de keten aan tafel te brengen. Kan er zo een coalitie voor verandering ontstaan?

ERIKS

Let’s make industry work better. That’s what industrial service providers ERIKS stands for. The specialized company serves various industrial companies across the globe. How can it accelerate its H2 innovations?

Made with Maude

Ondernemer Maud Kleuskens geeft met haar start up Made with Maude vrouwelijke wijnmakers een podium. Hoe heeft Been Management Consulting haar bedrijf geholpen?

Össur

Össur is een internationaal bedrijf voor niet-invasieve orthopedische producten. Het bedrijf groeit snel en de Finance afdeling moet zich hierop aanpassen, maar hoe?

Nederlands Astmacentrum Davos

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) is er voor mensen die baat hebben bij een alpine hoogtegebied, zoals patiënten met ernstig astma. Na een roerige periode was het tijd om weer vooruit te kijken.

Farmaceutisch bedrijf

Een farmaceutisch bedrijf wil de omslag maken richting waardegedreven zorg. Hoe kan het deze ambities waarmaken? Waarom niet met een eigen consultancy-afdeling?

"Wil jij jouw visie omzetten in uitvoerbare plannen?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes via 06-20 99 67 53, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Strategie implementatie - Been Management Consulting - Roel Beentjes