Duurzaamheidsnulmeting

Het fundament voor een duurzamere business 

Duurzaamheid is geen side business. Het is toekomstige business. En iedereen die dat begrijpt, wil weten wat al goed gaat en wat er beter kan. Dat is wat de duurzaamheidsnulmeting oplevert.  

Het fundament voor een duurzamere business

Inspiratie & Ambitie

Ervaar wat duurzaamheid kan opleveren en bepaal de ambitie voor jouw organisatie 

Nulmeting

In drie sprints krijg je inzicht en stel je de prioriteiten voor verduurzaming

Roadmap

Met een strategische roadmap en concrete acties kan de reis beginnen! 

Hoe werkt een duurzaamheidsnulmeting? 

Been Management Consulting Vacature Manager (2048 x 1020 px)

Een moment van inspiratie

Wat gebeurt er in de wereld om ons heen? Welke grote transities spelen er? Wat willen de klanten van de toekomst? We brengen de directie of het management team samen en inspireren hen om na te denken over de impact en toekomstbestendigheid van de organisatie.  

De ambitie bepalen

Duurzaamheid is een strategie. Om er aan te werken, is het nodig om een ambitie te bepalen. Wat is de stip op de horizon? Wanneer is de organisatie succesvol? We organiseren een workshop om de ambitie te duiden en te beschrijven. De ambitie geeft focus en houvast. Het activeert de organisatie.  

Drie sprints voor de nulmeting 

Met een divers team gaan we aan de slag in drie sprints. Het team maakt de nulmeting op basis van direct beschikbare en algemene kennis over de organisatie. Dan werkt het team aan de onderdelen waar de antwoorden wat lastiger voor te vinden zijn. En tenslotte, zetten we doelen voor de verbetermogelijkheden. De nulmeting maken we met behulp van een tool, B Impact Assessment, die duurzaamheid vanuit een zo breed mogelijk perspectief benadert. 

 

Been Management Consulting Vacature Senior Healthcare (2048 x 1020 px)

Roadmap & verbeterplan

Mooi, de resultaten zijn er. Het team weet nu wat we al goed doen en wat beter kan. Van de enorme lijst aan kansen, selecteren we wat prioriteit heeft en combineren we acties die met elkaar samenhangen. Zo ontstaat de roadmap met een bijbehorend gedetailleerd verbeterplan. 

Afsluiting

We gaan weer terug naar het begin. Het team presenteert de roadmap aan de directie of het management team. Dit is een belangrijk moment: het team laat zien wat er nodig is om de ambitie te behalen. Gezamenlijk kunnen we de ambitie aanscherpen: is deze zowel uitdagend als realistisch? Het team vraagt commitment om met de voorgestelde verbeteringen aan de slag te gaan.  

Wat volgt?

Nu begint het echte werk! Met de roadmap en het verbeterplan kan de organisatie aan de slag om de ambitie te realiseren. De belangrijkste vragen waar de organisatie nu voor staat: hoe mobiliseren we alle medewerkers om bij te dragen aan de duurzame ambitie en hoe zorgen we dat dit onderdeel wordt van ons DNA? Wij begeleiden deze reis met onze transformatie-aanpak.

Wat opdrachtgevers zeggen

"Been Management Consulting heeft ons het inzicht gegeven om breder te kijken dan alleen CO2. Er bleken veel meer duurzame onderwerpen te zijn waar we het verschil konden maken.

Paul Grizell, Sales & Sustainability director AEGIR-Marine

Paul Grizell

Case stories

Wil je weten hoe we andere bedrijven hebben geholpen? Lees hun ervaringen.

Made with Maude

Ondernemer Maud Kleuskens geeft met haar start up Made with Maude vrouwelijke wijnmakers een podium. Hoe heeft Been Management Consulting haar bedrijf geholpen?

Lees verder

Aegir-MARINE

AEGIR-Marine heeft al aandacht voor sociale en duurzame impact. Toch zit er meer in, denkt de directie.

Lees verder

"Wil jij een goede basis leggen voor jouw duurzame reis?"

Neem contact op met Malou Bok via +31 (0)6 13 555 919 of mail naar: Malou.bok@beenmc.com

Malou-blog-abcanalyse