Skip to content
Nieuwelingen over werken bij Been Management Consulting
Jorit Hajema
24 mei 2019

Wil jij werken bij een consultancy bureau met grote ambities? Dan maakt Been Management Consulting graag kennis met je, want de rest van 2019 willen we bijna elke maand iemand aannemen.  Hieronder lees je de ervaringen van onze laatste aanwinsten Okke (32), Tijmen (28) en Koen (28).

Wat waren je verwachtingen voordat je bij Been Management Consulting solliciteerde?
Tijmen: Hiervoor werkte ik bij een bedrijf dat alleen gericht is op prestatieverbetering. Via een tussenpartij hoorde ik dat Been zich daarnaast ook richt op strategie en transformatie. Ik zocht die verbreding, dus dat paste goed.

Koen: Tijmen en ik werkten hiervoor bij hetzelfde bedrijf. Hij begon net wat eerder bij Been, dus van hem had ik al veel gehoord. Zoals een hecht team, een hoge bereidheid om elkaar te helpen en de vrijheid voor je eigen werkwijze.

Okke: Ik had drie wensen. De eerste was dat ik kon werken in verschillende sectoren, omdat ik verbreding zocht. En ik wilde werken met heel ervaren mensen, omdat ik sneller leer als goede mensen mij uitdagen. En de derde was een organisatie die ambitieuze doelen stelt. Daar houd ik van.

Werken bij consultancy bureau Been Management Consulting

In hoeverre zijn die verwachtingen uitgekomen?
Okke: In veel bedrijven is het goed als het ‘wel prima’ gaat. Maar ik wil meedraaien in de Champions League. Met ‘Tokyo 2020’ verbinden we ons aan een sportteam en die ambitie vind ik mooi. Ik kan mijn drie verwachtingen afvinken.

Tijmen: Bij Been kan ik meer kanten op dan voorheen, zo werk ik nu aan een transformatie-opdracht. En hier binnenkomen was echt fantastisch. Je krijgt met iedereen een kennismakingsgesprek, waardoor je elkaar snel leert kennen. Het kantoor voelt als een warme familie.

Koen: Ik sluit me aan bij de rest. En als voormalig ondernemer vind ik het heel mooi dat je als nieuwe consultant ook direct mag meehelpen met sales. Dat zie je niet zo vaak.

Wij staan voor ‘het andere veranderen’. Wat betekent dat voor jou?
Tijmen: Voor mij is het de combinatie van techniek en mensen, wat wij ‘hoofd en hart’ noemen. Het doel staat vast en vervolgens kijken wij per opdrachtgever waar behoefte aan is. We kunnen helpen bij het aanscherpen van kpi’s en processen, en we helpen mensen door ze te trainen of door veranderingen inzichtelijk te maken.

Koen: Voor mijn gevoel schrijven veel consultants mooie rapporten en roadmaps, die bedrijven dan zelf moeten implementeren. Been focust op mooie plannen en kijkt óók met een opdrachtgever hoe deze in de praktijk moeten worden uitgevoerd. Dat is voor mij ‘het andere veranderen’.

Okke: Een holistische aanpak, waarbij we samen met een opdrachtgever werken naar het gewenste resultaat voor de gehele organisatie, op elk vlak en niveau. Niet even een quick fix, maar echt doorgronden wat de organisatie nodig heeft.

Wat vind je opvallend aan onze aanpak?
Koen: Traditionele consultants werken maandenlang fulltime aan één klus, maar bij Been doen we daarnaast ook kleinere projecten. De aanpak is klantgerichter. Heeft een opdrachtgever alleen behoefte aan een training van vijf keer een maandag? Dan organiseren we dat.

Tijmen: Ik kom van een bedrijf waar maar zes mensen werkten. Toch voelt Been met pakweg 25 vaste werknemers hechter. Roel, de oprichter, legt echt de nadruk op de persoonlijke kant van ons werk. Daarnaast zijn alle werknemers ook onderling met elkaar aan het werk, zoals bij het opstellen van jaarplannen waarin wij onze interne cultuur en visie vastleggen.

Okke: We challengen elkaar voortdurend, bijvoorbeeld over het vullen van jouw eigen sales pijplijn. Dat gaat op een ongedwongen manier waarbij we elkaars ervaringen delen en hulpvragen stellen. Zo leren we veel met en van elkaar.

En wat vind je van je eerste opdrachten hier?
Okke: Ik had aangegeven dat ik graag verschillende opdrachten wilde doen. Inmiddels werk ik hier vier maanden en heb ik klussen bij verschillende opdrachtgevers in drie sectoren mogen doen. Daarbij werkte ik veel samen met de partners. Ik ga dan mee met alle gesprekken en leer zo van de besten in de organisatie. De leercurve gaat lekker omhoog.

Tijmen: Ik ben juist betrokken bij een grote opdracht met vier ervaren ‘Verderkijkers’. Voor mij is het voordeel daarvan dat ik van ervaren collega’s begeleiding en feedback krijg.

Koen: Ik zit hier nog geen maand, dus ik kan daar nog niet zo goed antwoord op geven. Maar mijn eerste klus is een prestatieverbeteringsklus gericht op meetings coachen en KPI’s. De organisatie doet al jaren hetzelfde en ik help ze nu met focussen op prestatiemanagement en continu verbeteren.

Heb je nog een tip voor mensen die willen werken bij Been Management consulting?
Koen: Wat ik deed: op een rij zetten waar je energie van krijgt. En kijk in hoeverre je jezelf bij een bedrijf kunt ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk. En op de korte en de middellange termijn.

Okke:  Been is wat voor jou als je op zoek bent naar een jonge organisatie met uitdagende projecten, waar je jezelf kunt zijn en veel vrijheid krijgt om te groeien en ontwikkelen.

Tijmen: Een beetje cheesy, maar wees gewoon jezelf. Je merkt dan in de gesprekken direct of je een klik hebt.

 

Meer weten over werken bij Been Management Consulting? Vraag het zelf aan Okke, Tijmen of Koen! Of neem contact op met HR manager Tosca Spee (+31 (0)6 5064 0401, tosca.spee@beenmc.com).

Bekijk onze cases

Hieronder vind je onze cases. Je kunt ze filteren op sector en type dienst.

Advies- en uitvoeringsorganisatie bouwprojecten Verbeteren ketensamenwerking in cross-functionele teams Door focus op teamontwikkeling meer samenhang en effectiviteit binnen teams creëren. Belangrijkste resultaten Het team van Been Management Consulting en…

Bekijk deze case

Internationale farmaceut

Internationale farmaceut Definiëren serialisatiestrategie en -programma Een internationale farmaceut helpen bij het tijdig opzetten en uitvoeren van de serialisatiestrategie en ​-projecten voor een al veranderende organisatie Belangrijkste resultaten Het…

Bekijk deze case

Farmaceutisch bedrijf​

Implementeren Sales & Operations Planning (S&OP)​.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Het oprichten van een Value Based Healthcare consultancy-afdeling​.

Bekijk deze case

Groeistrategie ondersteunen met prestatiemanagement​.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Het opstarten van een duurzame samenwerking in Value Based Healthcare.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Transformeren in een 'customer centric' organisatie.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Omzetgroei realiseren door account-based marketing.

Bekijk deze case

Afvalinzamelaar en -recycler

De nieuwe visie realiseren door een organisatietransformatie​.

Bekijk deze case

Een procesverbeteringsproject om ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

Bekijk deze case

Een landelijk verbeterprogramma gebaseerd op Lean.

Bekijk deze case

Onderzoek naar de voor- en nadelen van decentralisatie.

Bekijk deze case

Het samen opstellen van een plan voor de volgende groeifase.

Bekijk deze case

Het op een significant hoger niveau brengen van de volwassenheid en de prestaties van de financiële functie van het Hoogheemraadschap Delfland.

Bekijk deze case

Health Tech Organisatie

Processen op het gebied van innovatie standaardiseren en optimaliseren.

Bekijk deze case

Farmaceutische organisatie

Het versterken van de samenwerking tussen twee afdelingen om de prestaties van het totale ketenproces te verbeteren.

Bekijk deze case

Het verhogen van de productiviteit en het verminderen van technische stilstanden.

Bekijk deze case