Internationale farmaceut

Definiëren serialisatiestrategie en -programma

Een internationale farmaceut helpen bij het tijdig opzetten en uitvoeren van de serialisatiestrategie en -projecten voor een al veranderende organisatie.

Belangrijkste resultaten

Het team van Been Management Consulting en de opdrachtgever

 • Definiëren een serialisatiestrategie die past bij de verschillende rechtsgebieden in EMEA. We formuleren deze strategie in nauwe samenwerking met het hoofdkantoor in Japan. 
 • Implementeren serialisatieprojecten die eraan bijdragen dat serialisatie op tijd en volgens lokale wetgeving is ingericht.
 • Werken samen aan de inrichting van een kwaliteitsorganisatie om de visie en strategie van serialisatie te definiëren

“Serialisatie is een complexe eis die impact heeft op verschillende gebieden van de supply chain, waarbij zowel fysieke producten als digitale batchdata worden geleverd. Been Management Consulting heeft er als onze partner voor gezorgd dat we voldoen aan de serialisatiewetgeving in EMEA. Tegelijkertijd hebben zij ons geholpen bij het verandertraject om vanuit de strategie te komen tot integratie van serialisatie in onze business as usual-processen.”

Head of Product Change Management Supply Chain EMEA

De situatie

 • Deze farmaceut heeft een wereldwijd serialisatieprogramma afgerond, maar de serialisatie-activiteiten en doorlopende projecten moeten nog worden opgenomen in de (reeds veranderende) organisatie.
 • Er is behoefte aan een serialisatiestrategie om projecten te realiseren die past bij de wereldwijde visie van de organisatie en bij de lokale wetgeving van verschillende landen in EMEA. De huidige structuur van het programma voldoet niet aan deze behoefte.
 • De opdrachtgever vraagt om serialisatie te realiseren volgens de wetgeving en in samenhang met de wereldwijde visie en strategie voor de komende vijf jaar

De aanpak

Onze aanpak is netwerkgericht en bestaat uit pragmatische projecten. We verhogen de prioriteitstelling voor de strategie-definitie en de implementatie van serialisatieprojecten. Dit resulteert in een wereldwijde erkenning van de complexiteit om een serialisatiestrategie en de implementatie op tijd en volgens de wetgeving te realiseren. De aanpak bestaat uit:

 • Oprichten van een wereldwijd leidersnetwerk in de organisatie en een projectontwerpteam voor het analyseren, bespreken en definiëren van de strategie voor serialisatie voor verschillende rechtsgebieden binnen EMEA (onder andere Europa, Saudi-Arabië, Rusland, Egypte en Zuid-Afrika).
 • Opzetten van een team om de serialisatie-implementatie uit te voeren zoals overeengekomen in de ontwerpfase.
 • Implementeren van projectmanagementtools (onder andere teammeetings, steering team en dashboards) om ervoor te zorgen dat activiteiten op tijd en volgens plan worden uitgevoerd. 
 • Bijwonen van de maandelijkse EFPIA-meeting om begrip en input te verzamelen (EFPIA = European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, dat de farmeceutische industrie in Europa vertegenwoordigt).
 • Organiseren afspraken met farmaceutische organisaties om serialisatie te bespreken en ideeën en zorgen te delen. 
 • Samenwerken met andere delen van de organisatie die serialisatie moeten omarmen om de business as usual- processen te garanderen. 
Roel Beentjes - Been Management Consulting

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt ook bellen naar Roel Beentjes op +31 (0)6 20 99 67 53 of mailen naar roel.beentjes@beenmc.com.

Contactformulier