Skip to content

Koppert Biological Systems

Opdracht

Decentralisatie is een belangrijke driver in het realiseren van deze groeidoelstelling. Koppert Biological Systems (KBS) overweegt daarom het decentraliseren van een deel van de operatie naar het buitenland. Been Management Consulting is gevraagd alle feitelijke afwegingen te maken en te inventariseren welke landen zich het beste lenen voor het produceren of verpakken van hun biologische gewasbeschermingsproducten.

Aanpak

Been Management Consulting heeft een analytisch raamwerk ontwikkeld om de impact van decentralisatie op de kosten en prestaties van de productieketen te berekenen. Door gebruik te maken van een PEST aanpak heeft Been Management Consulting op een gestructureerde wijze de optimale locaties en regio’s voor decentralisatie aangewezen. Voor iedere locatie is een duidelijke business case ontwikkeld waarin alle voors en tegens van decentralisatie voor KBS en haar affiliates zijn afgewogen.

Resultaat

Op basis van de analyse kan een weloverwogen beslissing worden genomen of decentralisatie van productie of verpakken wordt doorgezet, en zo ja in welke landen.

Patrick Filius - Been Management Consulting

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bel Patrick Filius op +31 (0)6 57 73 37 02 of stuur een e-mail naar patrick.filius@beenmc.com.