Biotechnologiebedrijf

Oprichten Value Based Healthcare consultancy-afdeling

‘s Werelds grootste onafhankelijke biotechnologiebedrijf richt een VBHC consultancy-afdeling op en beschikt daarmee over in-house expertise voor het leveren van VBHC oplossingen aan key accounts​.

Belangrijkste resultaten

Het team van Been Management Consulting en de opdrachtgever:

 • Ontwerpen het raamwerk voor de VBHC afdeling, inclusief rollen en verantwoordelijkheden en governance.
 • Ontwerpen processen om interne en externe stakeholders met elkaar te verbinden in het leveren van Value Based Healthcare.
 • Faciliteren de installatie van de afdeling met het aannemen van nieuwe medewerkers.
 • Ontwikkelen en leveren een vakinhoudelijk trainingscurriculum en een change management-curriculum gericht op het klaarstomen van de nieuwe consultants in de afdeling.
 • Leveren aan de afdeling een compliance raamwerk, partnership selectietool en project portfolio management-aanpak.

“We hadden ondersteuning nodig om een consultancy-afdeling op te zetten die inzichten vergaart in het veranderende landschap in de gezondheidszorg en die helpt bij de vormgeving van onze rol in de waardeketen. Been is de drijvende kracht geweest achter het ontwerpen en installeren van deze afdeling. Hun team zorgde voor meerjarige strategische partnerschapscontracten met onze key accounts. Ook hebben ze mensen aangenomen met de juiste competenties, en de nieuwe afdeling succesvol aan die mensen overgedragen.”

Directeur Value

De situatie

 • ‘s Werelds grootste onafhankelijke biotechnologiebedrijf realiseert zich dat de markt in de gezondheidszorg dynamisch is. De farmaceutische industrie moet daarom haar focus verleggen. In de toekomst is zij niet enkel meer een producent van medicijnen, maar levert ze in brede zin een bijdrage aan het welzijn van patiënten. 
 • Om deze transformatie af te trappen, huren ze er allereest experts in met projectervaring in Value Based Healthcare. Dit leidt tot verhoogde uitgaven, terwijl de kennis en expertise niet in-house is geborgd. 
 • Een betere, duurzamere oplossing is nodig. De organisatie besluit dat het verstandig is om een interne Value Based Healthcare afdeling op te richten en verzoekt Been Management Consulting om te ondersteunen bij het ontwerp en installatie. 

Onze aanpak

 • Om een in-house consultancy-afdeling op te zetten creëert het team van Been Management Consulting een raamwerk waarin de structuur, processen, competenties en governance worden uitgewerkt. Parallel daaraan helpen zij om verscheidene value based oplossingen te ontwerpen. 
 • Het team helpt het proces van implementatie van deze oplossingen met partnerziekenhuizen te versnellen door het opstellen van contracten met key accounts en accounts die het beste aansluiten bij de strategische ambitie.
 • Het team ontwikkelt een onboarding-programma voor de nieuw aangenomen medewerkers van de afdeling en traint hen in noodzakelijke competenties. 
 • We leggen belangrijke processen met interne en externe stakeholders vast en implementeren deze processen. 
 • Aansluitend draagt Been Management Consulting de afdeling zorgvuldig over aan de nieuwe consultants. 

Relevante interventies

Op zoek naar inspiratie, kennis of concrete tools om jouw strategische doelen te halen? Hieronder bieden wij je gratis materiaal aan, in de vorm van ‘kenniskaarten’. Download de kaarten door op een afbeelding te klikken. Daarna kom je op pagina met een korte toelichting en een downloadformulier. Wil je meer weten over de kenniskaarten of strategie executie? Geef dat dan aan in het downloadformulier of neem direct contact met ons op.

Patrick Filius kleur

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt ook bellen naar Patrick Filius op +31 (0)6 57 73 37 02 of mailen naar patrick.filius@beenmc.com.

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.