Marktleider biologische gewasbescherming

Het in kaart brengen van het verbeterpotentieel en het ontwerpen, installeren en borgen van het optimalisatieplan.

Opdracht

Deze marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming heeft een groeistrategie ingezet, met behoud van kwaliteit van product en dienst. Om hierin te kunnen voorzien heeft de afdeling Techniek de ambitie om zowel in processen en systemen als in organisatie (cultuur, competenties en gedrag) te optimaliseren. Been Management Consulting is gevraagd om het verbeterpotentieel in kaart te brengen en samen met de mensen de optimalisatieslag te ontwerpen, implementeren en te borgen.

Aanpak

Been Management Consulting heeft de medewerkers met een ‘hands-on’ analyse geholpen bij het in kaart brengen van knel- en verbeterpunten in de huidige processen, besturingssysteem en de organisatie. Bevindingen werden voortdurend gevisualiseerd en gevalideerd, waardoor het geïdentificeerde verbeterpotentieel ‘het verhaal van de medewerkers’ werd. In een project is vervolgens gewerkt aan het gezamenlijk (her)ontwerpen en implementeren van (onderhouds)processen, prestatiesturing en projectgericht werken. De duurzaamheid van de verbetering werd gerealiseerd door medewerkers en leidinggevenden te coachen en trainen op Continu Verbeteren. Bovendien werd de effectiviteit van projectinitiatieven voortdurend gemonitord en waar nodig bijgestuurd.

Resultaat

De medewerkers binnen Techniek hebben een aanzienlijke optimalisatieslag gerealiseerd. De basis voor optimalisatie is gelegd (processen, systemen) en het gedrag om hier het maximale uit te halen is zichtbaar aanwezig. De volwassenheid in prestatiegericht werken is aanzienlijk gegroeid en medewerkers nemen aantoonbaar eigenaarschap voor verschillende verbeteringen die de organisatie helpen de groeistrategie te realiseren.

“De consultants van Been Management Consulting hebben niet een ‘standaard’ aanpak uit hun tas getoverd, maar bewust gekeken naar wat in onze situatie gevraagd werd. Ze hebben ons op een effectieve en plezierige manier ondersteund bij de verschillende aspecten van de financiële functie. Je kunt dan denken aan de processen, maar ook aan de organisatiestructuur en de ondersteunende informatiesystemen. De professionals van Been Management Consulting zijn in staat om dat hele speelveld te doorgronden en daar op een pragmatische en bruikbare manier ondersteuning bij te bieden. Dat was voor ons absoluut waardevol.”

Mark Brandt

Sectorhoofd Bedrijfsvoering bij Hoogheemraadschap Delfland

Patrick Filius - Been Management Consulting

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Bel Patrick Filius +31 (0)6 57 73 37 02 of stuur een e-mail naar patrick.filius@beenmc.com.