Been Management Consulting kiest Net4Kids als goede-doelen-partner

Teruggeven aan de maatschappij, dat vinden we bij Been Management Consulting belangrijk. Via vrijwilligerswerk dat onze mensen ‘onder werktijd’ doen, zoals met ouderen wandelen en meehelpen bij de voedselbank. Vanaf dit jaar maken we dat nog concreter: we zullen voortaan 3,5% van onze winst aan een goed doel doneren. De komende twee jaar is dat stichting Net4Kids. Wat houdt deze samenwerking in? En waarom past dit zo goed bij ons? Consultants Sofie Snoek en Esther Eijkemans vertellen hoe het zit.

Sofie Snoek square

Onderwijs in Zuid-Afrika

Sofie vertelt: “Net4Kids is een organisatie die lokale projecten zoekt in zogenaamde opkomende economieën, zoals Zuid-Afrika, India, Nepal, Ghana. Het project waar wij ons aan gaan verbinden heet Rhiza Babuyile. Het project zorgt ervoor dat kleuterscholen in Zuid-Afrikaanse townships geprofessionaliseerd worden, zodat ze overheidssubsidie kunnen ontvangen. Wij betalen bijvoorbeeld de opleiding voor kleuterjuffen en -meesters, zodat er een gediplomeerde leerkracht voor de klas staat. Ook investeren we in de scholen zodat zij ook aan de  overheidseisen aan de gebouwen voldoen. Zo worden het volwaardige scholen.”

Ontwikkelen centraal

Waarom kiezen we juist voor dit project? Esther: “We kiezen voor Rhiza Babuyile omdat het ontwikkeling centraal stelt. Iets wat we zelf ook heel belangrijk vinden. Het past bovendien bij ons om bij te dragen aan een systeemverandering: de leerkrachten leren zelf, zij dragen weer bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen en uiteindelijk profiteert iedereen in het township van een volwaardige school. Een win-win-win, dus.”

Sofie vult aan: “We zochten naar een goed doel waar we op meerdere manieren impact kunnen maken. Niet alleen via geld doneren, maar ook door zelf mee te denken en te werken. Bij Net4Kids is daar ruimte voor. Daarnaast past Net4Kids mooi in ons ecosysteem van samenwerkingen. We hopen zo ook andere partijen in ons ecosysteem aan te sporen om iets soortgelijks te doen.”

 

We houden je graag op de hoogte over onze samenwerking met Net4Kids en Rhiza Babuyile. Blijf ons volgen via onze website en LinkedIn.

Foto boven bericht is van Net4Kids

Meer weten?

Neem dan snel contact op met Esther Eijkemans en mail naar esther.eijkemans@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Leen-zevenbergen-transitie-sdg-been-management-consulting

De ups en downs van de duurzaamheidsbeweging

Deze zomer zette zorgde een artikel in Het Financieele Dagblad voor heel wat commotie in de B Corp beweging – een gemeenschap van meer dan 5.000 duurzame en sociale ondernemingen. Zijn de eisen voor het…

Lees verder »

NOW partners Ecosystem

Announcing a new Alliance: Been Management Consulting + NOW Partners

Scaling up business for good Been Management Consulting and NOW Partners launch a new alliance to support companies in their transitions towards regenerative value creation – doing well by doing good. The two advisory groups…

Lees verder »

Consultancy.nl: Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over Health Talks. Het artikel gaat in op de verschillende gasten en afleveringen van onze podcast-serie over de zorgtransitie. Wist je dat de populariteit van podcasts blijft…

Lees verder »