Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management Consulting en onze (associate) partner Leen Zevenbergen, die medeoprichter is van het B for Good Leaders Network. Dit is wat het platform schrijft:

B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

De 2023-editie van de B for Good Leaders Summit staat op het punt van losbarsten. Na de vorige editie in Rome zal het event voor de ‘business for good’-beweging dit jaar worden gehouden in onze eigen hoofdstad. Het B for Good Leaders Network werd nog geen twee jaar geleden gelanceerd. Deze community tracht leiders uit uiteenlopende sectoren te mobiliseren als ‘change makers’ met het oog op de verschuiving richting de ‘new economy’. Deze nieuwe economie draait om een duurzame manier van werken en leven voor de toekomstige generaties en het creëren van netto-positieve waarde voor milieu en samenleving.

De 2023-editie van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam wordt gehouden in de Beurs Van Berlage van donderdag 11 tot zaterdag 13 mei. Naar verwachting trekt het evenement zo’n 1.000 bezoekers – van vertegenwoordigers van corporates, startups en overheden tot wetenschappers, investeerders en politici.

B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Tal van grote namen uit het bedrijfsleven, evenals gedreven milieu-voorvechters hebben zich als co-host (of steward) verbonden aan het event, waaronder Marit van Egmond (CEO van Albert Heijn), Paul Polman (voormalig CEO van Unilever en nu duurzaamheidsadviseur), Shiva Dustdar (Directeur bij de European Investment Bank) en Geraldine Matchett (co-CEO van DSM).

De bekendste gast is zonder twijfel Koningin Máxima, die deelneemt aan de werksessie over sustainable finance. Het inhoudelijke programma bestaat uit keynote-presentaties van diverse leiders, evenals diverse workshops en paneldiscussies die zijn georganiseerd langs zes thema’s: regeneratieve economie, duurzame financiering, corporate activisme, leiderschap B Corp en de duurzame voedselketen.

Partners en supporters

De B for Good Leaders Summit wordt ondersteund door diverse partners, waaronder Albert Heijn als flagship partner, Eneco, HeadFirst Group en Rituals als premier partners en onder meer Been Management Consulting, Nexio Projects, Nespresso en Van Lanschot Kampen als lead partners. Accountants- en adviesorganisatie Alfa mag zich een officiële supporter noemen.

Het partnership met Been Management Consulting verdient een speciale vermelding. Leen Zevenbergen, partner bij het op Schiphol gevestigde adviesbureau, is een van de medeoprichters van het B for Good Leaders Network (naast Marcello Palazzi). Hij is ook oprichter en voorzitter van de Europese B Corp-community.

“Na het succes van vorig jaar in Rome ben ik blij dat de B for Good Leaders Summit naar Amsterdam komt”, aldus Zevenbergen. “De summit zal zeer actiegericht zijn. Gericht op het creëren van zakelijke kansen en partnerschappen en op het bieden van ruime mogelijkheden om te verbinden en te handelen.”

Voor de komende vijf jaar stelt het B for Good Leaders Network zich ten doel om een wereldwijd netwerk neer te zetten bestaande uit meer dan 100.000 zakelijke leiders die staan voor duurzaamheid en sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lees hier het volledige artikel op consultancy.nl.

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »